OVER DE BROUWERIJ

Welkom op het trendy Antwerpen Zuid.  Het water heeft plaats gemaakt voor een gigantisch plein. De pakhuizen bleven overeind en kregen een andere bestemming: woonblokken, ateliers, tavernes, eventlocaties en … Huisbrouwerij ’t Pakhuis.

Al sinds de oprichting in 1996 staat de kwaliteit van het bier op de eerste plaats. Door strenge eisen te stellen aan de grondstoffen, het zeer nauwkeurig brouwproces en het vakmanschap van de brouwers zijn we in staat onze unieke producten te maken.

’t Pakhuis is één van die huisbrouwerijen waar nog op de authentieke wijze bier wordt gebrouwen, dat wil zeggen met louter natuurlijke grondstoffen, zonder filtrage en zonder pasteurisatie. Het getemperd, nooit overdreven maar evenwichtig gebruik van diverse grondstoffen is één van de belangrijkste capaciteiten van de brouwmeester.

Als geen ander biedt ’t Pakhuis de gelegenheid om elke fase van het brouwen weer te geven in een unieke rondleiding doorheen de stadsbrouwerij.

GALERIJ

ONTDEK ONZE BROUWERIJ

GESCHIEDENIS

GESCHIEDENIS

’t Pakhuis was het gedachtegoed van de familie Sterkens, de dertiende generatie van een illustere brouwersfamilie uit de Kempen die wereldwijd micro-brouwerijen plaatste. In loop van jaren heeft Ed Van Den Ouweland, die instond voor het uitbaten van het horeca gedeelte de zaak volledig overgenomen en baatte hij samen met zijn zoon de huisbrouwerij uit.

DE VERSCHILLENDE BIEREN

DE VERSCHILLENDE BIEREN

VAN DE TAPINSTALLATIE
1.000 LITER SERVEERTANKS

VAN DE TAPINSTALLATIE
1.000 LITER SERVEERTANKS

ANTWERPS BLOND

Exclusief in ’t Pakhuis
Ongefilterd en ongepasteuriseerd uit de tank

Algemene uitleg: Zacht, complexloos, blond hoge gistingsbier. De subtiele fruitigheid en zachte hopbitterheid maken het een prima dorstlesser. Mogelijk troebel tot lichttroebel want ongefilterd.

Technische kenmerken: Fruitig met licht mondgevoel. Subtiele hopbitter maar met eerder korte afdronk.

Hoeveelheid: 25 cl
Alcoholgehalte: 5,2 % vol
Graden Plato: 12
Bitterheid: 23 EBU
Kleur: 10 – 12 EBC

187 kJ/100ml – 45 kCal/100 ml

Geef uw mening over Antwerps Blond

ANTWERPS BRUIN

Exclusief in ’t Pakhuis
Ongefilterd en ongepasteuriseerd uit de tank

Algemene uitleg: Bruin hoge gistingsbier met subtiele chocoladetoets. Weinig complex met zacht koffiebitter karakter.

Technische kenmerken: Lichte chocolade- en koffietoetsen, aangebracht door verschillende kleurmouten. Eerder licht mondgevoel met verrassend droge afdronk.

Hoeveelheid: 25 cl
Alcoholgehalte: 5,3 % vol
Graden Plato: 14
Bitterheid: 22 EBU
Kleur: 35 – 40 EBC

195 kJ/100ml – 47 kCal/100 ml

Geef uw mening over Antwerps Bruin

DEN BANGELIJKE

Tap excl. in ’t Pakhuis
Ongefilterd en ongepasteuriseerd uit de tank

Algemene uitleg: De trots van de brouwerij! Zeer fruitige en ietwat zoetige tripel met mooie complexe balans. Toetsen van steenfruit en zacht hopbitter.

Technische kenmerken: Zowel geur als aroma zeer fruitig, met vrij vol mondgevoel, maar fluweelzacht. De exotische hop laat zich in de nasmaak subtiel gelden.

Hoeveelheid: 25 cl
Alcoholgehalte: 7,6 % vol
Graden Plato: 18
Bitterheid: 30 EBU
Kleur: 16 – 20 EBC

285 kJ/100ml – 68 kCal/100 ml

Geef uw mening over Den Bangelijke

FLESBIEREN

FLESBIEREN

DEN BANGELIJKE

Nagisting op fles – ongefilterd en ongepasteuriseerd.

Algemene uitleg: De trots van de brouwerij! Zeer fruitige en ietwat zoetige tripel met mooie complexe balans. Toetsen van steenfruit en zacht hopbitter.

Technische kenmerken: Het verschil met het bier van de tank is het mondgevoel. De hergisting en de alcohol zorgen voor een vol mondgevoel en een redelijk lange afdronk.

Hoeveelheid: 33 cl Steini fles
Alcoholgehalte: 8,5 % vol
Graden Plato: 18
Bitterheid: 30 EBU
Kleur: 20 EBC

285 kJ/100ml – 68 kCal/100 ml

Geef uw mening over Den Bangelijke

DE ZWARTE SINJOOR

Nagisting op fles – ongefilterd en ongepasteuriseerd.

Algemene uitleg: Mooie, bijna zwarte stout met uitgesproken toetsen van chocolade en zoete koffie, maar mooi in evenwicht en daardoor bijzonder toegankelijk.

Technische kenmerken: ‘Open’ stout met fruitige toetsen, redelijk volmondig zonder dat de alcohol de hoofdrol speelt. Balans tussen chocolade, koffie en zoethout.

Hoeveelheid: 33 cl Steini fles
Alcoholgehalte: 6,7 % vol
Graden Plato: 16
Bitterheid: 40 – 45 EBU
Kleur: 80 EBC

267 kJ/100ml – 64 kCal/100 ml

Geef uw mening over De Zwarte Sinjoor

HET STALEN ROS

Nagisting op fles – ongefilterd en ongepasteuriseerd.

Algemene uitleg: Kruidig degustatiebier met mandarijnachrige, peperige toetsen.In de nasmaak komt er subtiel wat gember opzetten.

Technische kenmerken: Subtiel gebruik van kruiden en geselecteerde hopsoorten geven dit bier de nodige diepgang en complexiteit. Toch mooi in evenwicht en toegankelijk.

Hoeveelheid: 33 cl Steini fles
Alcoholgehalte: 6,8 % vol
Graden Plato: 16
Bitterheid: 45 EBU
Kleur: 20 – 25 EBC

Geef uw mening over Het Stalen Ros

ZWARTE SINJOOR SPECIAL 2019

ZWARTE SINJOOR SPECIAL 2019
Nagisting op fles – ongefilterd en ongepasteuriseerd.

Algemene uitleg: Van deze Special 2019 is er slechts 1.000 liter gebrouwen en hanteren we het OP = OP principe.
Vertrekkend van onze Zwarte Sinjoor hebben we gewerkt met extra’s zoals Elixir en eikenhout.

Technische kenmerken: De geroosterde mout is volop aanwezig in zowel geur als smaak. Toetsen van kruidigheid, sinaasappel en hout. Vrij vol, prikkelend en eerder droog mondgevoel. De nasmaak naar chocolade en kruidenlikeur lopen redelijk lang uit. Een ideaal najaarsbier voor bij de warme haard…

Bierstijl: Russian Imperial Stout
Hoeveelheid:
50 cl Porter fles
Alcoholgehalte: 9 % vol
Graden Plato: 21
Bitterheid: 40 EBU
Kleur: 80 EBC
Energie: 331 kJ/100ml – 79 kCal/100ml

Geef uw mening over De Zwarte Sinjoor Special 2019

BOEK EEN TAFEL